Waterram-whippets.jouwweb.nl

Klik op de foto's voor vergroting

 

29-8-2017 Bea is weer creatief geweest en heeft de sterrenbeeld tegels een kleurtje gegeven ze zijn super mooi geworden en dat kon ook niet anders want ze had ook al de verlichting , Japanse beelden, bonsai tafel / kastje en de katten beeldjes gedaan en die waren ook super mooi geworden.

De verbouwing van de voortuin en het terras, oprit en zijkant huis:

Zo was de voorkant van ons huis en dat waren we zat te veel onderhoud van de vijver en beplanting, dus dan maar wat anders gaan bedenken wat ook nog weinig onderhoud behoeft en toch mooi is.

Dit is de opbouw van de nieuwe erf afscheiding en dit was nodig omdat er steeds door   reclame bezorgers en de postbode voor ons raam langs liepen. We hebben al meerdere keren gevraagd of ze gewoon via het looppad wilden gaan maar het kwartje wilde maar niet vallen, dus dan maar een andere oplossing want onze honden vlogen steeds blaffend naar het raam als ze er weer aankwamen en je hebt ook nog buren de onze zijn wel heel makkelijk maar toch overlast hoeft niet.

We waren de grindtegels wel een beetje zat na al die jaren dus hebben we besloten om het looppad en het voorterras maar met nieuwe stenen te gaan leggen. Na veel wikken en wegen hebben we besloten om maar bijna dezelfde stenen te nemen als de buren dan konden we het mooi laten aansluiten en dat is toch wel zo mooi.

Ook de oprit voor de auto maar aangepakt omdat deze toch steeds verzakte nu met gravelplaten en grind gedaan en als het goed is zal het verzakken nu wel over zijn en dat komt door dat we de gravelplaten hebben geplaats. Deze lagen ook bij de renbaan en daar hebben ze geen last dat de parkeerplaatsen verzakken. En zo met het grind staat het ook best mooi en hoef je het alleen maar af en toe aan te harken en dan is het weer klaar.

Ook de voortuin maar aangepakt we wilde toch wel na zoveel jaar weer eens iets anders en de vijver moest er ook uit want dat gaf teveel onderhoud dus dan maar eruit slopen en ook de waterval weg deze gaat naar de achtertuin voor het Japanse gedeelte. Ook moest er heel veel beplanting weggehaald worden zoals de sterk woekerende klimop enz., maar het is al best mooi geworden nu alleen nog de nieuwe beplanting maar die komt ongeveer half september want dat is de beste tijd om te planten.

Ook naast het huis moest het een en ander opgeknapt worden want Bea kon niet meer de was buiten ophangen en we wilde ook van die opgestapelde restant stenen af. Ook wilden we een opkweekbak voor de bonsai stekken hebben want bonsai maken wordt onze nieuwe hobby omdat we niet meer aan de windhonden rensport doen. Het was even wat werk maar het eind resultaat is best mooi geworden.