Waterram-whippets.jouwweb.nl

Klik op de foto's voor vergroting

Wij stellen u onze Prada even voor

Enigma van de Waterram

Geb.: 2-9-2013  Roepnaam Prada  Hoogte onder < 47 cm.  Rengewicht 10,5 kg.

Prada is een door ons gefokt blauw Whippet teefje zij is geboren op 2-9- 2013 op de stamboom heet zij Enigma van de Waterram. Zij komt uit de combinatie van Fair Play van de Waterram x Ghan Buri Ghan’s Jammy Hawk en dit bleek een geslaagde combinatie te zijn. Prada is een zeer mooi gebouwde, enthousiaste en spontane Whippet teef. Al op jonge leeftijd sprintte zij al aardig mee met de volwassen renhonden van Marinus Spijkerman op het strand dus dit zag er al goed uit

Prada is op 3 mei 2016 bij ons terug gekomen door het tragische overlijden van Marinus Spijkerman.

Nadat Prada wat gewend was zijn we met haar weer naar de renbaan gegaan want daar is ze in haar element , ze had bij marinus al laten zien dat het een toppertje was met 6 wedstrijden en 6 finales, met de mooiste het winnen van de Holland Cup 280 mtr. op het gras in Rijssen. In het nest had zij al mijn voorkeur omdat het liefde op het eerste gezicht was en omdat het een zeer mooie, lieve, en vooral karaktervol teefje was. 

Prada heeft op 12-04-2015 haar startlicentie behaald.

Zij heeft in haar Rencarrière 20 wedstrijden gelopen waarvan zij 20 finales heeft behaald

Bijzondere Ren Resultaten: 1e op de Holland Cup 280 mtr. 2015 (Grasbaan) 1e op de Holland Cup 280 mtr. 2016 (Zandbaan)  1e op de Holland Cup 350 mtr. 2016 (Grasbaan)

Bedankt Prada voor de mooie jaren op de renbaan geniet maar lekker van je pensioen je bent en blijft een toppertje en vooral een hele lieve huishond.

 

Wij stellen u onze Fleur even voor

Double Speed's Innocence

Geb.: 04-11-2010  Roepnaam Fleur  Hoogte 48.4 cm  Ren gewicht 11,8 kg

Fleur is een door ons aangekocht Whippet teefje zij is geboren op 4 November 2010 op de stamboom heet zij Double Speed’s Innocence. Zij komt uit de combinatie van Double Speed’s Hedda x Tauranga Corrado, wij hebben zeer hoge verwachtingen van deze mooie en snelle combinatie. De rede dat wij Fleur hebben aangeschaft is dat wij hoorden dat er eenmalig een zeer interessante combinatie zou worden gemaakt. Daar wij altijd op zoek zijn naar goede, snelle en mooie bloedlijnen was dit een buitenkansje om zo’n nieuwe bloedlijn in onze fokkerij te halen. Door de nieuwe regel moesten alle Ren Whippets opnieuw gemeten worden en bij deze meting is Fleur doordat zij te attent staat afgemeten. Zij is net een paar millimeter boven de 48 cm en is zij een Sprinter geworden. En moet ze het nu opnemen tegen teven van 50/52 cm met een gewicht 15/17 kg en ook nog meestal in de hoogste klasse de A-Klasse dus (en dat is niet helemaal eerlijk) omdat er ook vaak niet genoeg B-klasse teven zijn. Ondanks dat doet ze het toch aardig ze heeft tot nu toe 20 wedstrijd gelopen en waarvan zij 18 keer op het finalepodium heeft gestaan. Dus zijn wij best heel trots op Fleur.

Fleur heeft op 08-09-2012 haar startlicentie behaald.

Zij heeft in haar Rencarrière 29 wedstrijden gelopen waarvan zij 28 finales heeft behaald

Bijzondere Ren Resultaten: 3e op de Holland Cup 280 mtr. 2014 (Zandbaan) 2e op de Holland Cup 280 mtr. 2016 (Zandbaan)  3e op de Holland Cup 350 mtr. 2016 (Grasbaan)

Bedankt Fleur voor de mooie jaren op de renbaan geniet maar lekker van je pensioen je bent en blijft een toppertje en vooral een hele lieve huishond.

Wij stellen u onze Daisy even voor

Fair Play van de Waterram

Geb.: 20-6-2006  Roepnaam Daisy   Hoogte onder 48 cm.     Ren gewicht 13 kg.

Daisy is een door ons gefokt Whippet teefje zij is geboren op 20 juni 2006 op de stamboom heet zij Fair Play van de Waterram. Zij komt uit de combinatie van Homely Luck’s Xantha x Marakaya’s Eusebio dit was de eerste dekking van Eusebio en dit bleek een geslaagde combinatie te zijn. Daisy is een zeer mooi gebouwde, lieve, karaktervolle, enthousiaste en spontane Whippet teef. Al op jonge leeftijd sprintte zij al aardig mee met onze volwassen renhonden op het strand dus dit zag er al goed uit. Wij zijn met haar gaan trainen op de renbaan in Lelystad en na een voorzichtige opbouw heeft zij haar Goed rond verklaring op één dag behaald, en dit ging zonder problemen als een volwassen renhond. En zoals wij al vermoedde zat er ook al snelheid in haar want zij liep op de training al een tijd van 23.30 en dat is voor een jonge hond toch al heel mooi want onze andere volwassen renhonden begonnen op deze leeftijd met een tijd van 24.60. De keuze in het nest is op Daisy gevallen omdat het liefde op het eerste gezicht was.

Daisy heeft op 27-10-2007 haar startlicentie behaald.

Zij heeft in haar Rencarrière 28 wedstrijden gelopen waarvan zij 18 finales heeft behaald

Bijzondere Ren Resultaten:  Clubkampioene Kampioensklasse 2008

Bedankt Daisy voor de mooie jaren op de renbaan geniet maar lekker van je pensioen je bent en blijft een toppertje en vooral een hele lieve huishond.

Wij stellen u onze Karo even voor

True Talent van de Waterram

Geb.: 20-05-2007  Roepnaam Karo   Hoogte onder 46 cm.     Ren gewicht 9.5 kg.

Karo is een door ons gefokt Whippet teefje, zij is geboren op 20 Mei 2007 op de stamboom heet zij True Talent van de Waterram. Zij komt uit de combinatie van Homely Luck’s Why Not x Marakaya’s Don Juan dit was een mooie en snelle combinatie. Karo is een zeer mooie, lief, karaktervolle, enthousiaste, ondeugend klein teefje. De keuze in het nest was op Karo gevallen omdat het liefde op het eerste gezicht was. Al op jonge leeftijd van 24 weken sprintte zij al super snel mee met onze volwassen renhonden op het strand, dus deed Karo haar naam True Talent al jong eer aan. Wij zijn ook met haar naar de renbaan in Lelystad geweest om te kijken of ze haas vast was en dat is zij zeker.

Karo heeft op 21-06-2008 haar startlicentie behaald.

Zij heeft in haar Rencarrière 36 wedstrijden gelopen waarvan zij 23 finales heeft behaald

Bijzondere Ren Resultaten:   Clubkampioene B-klasse 2008

Bedankt Karo voor de mooie jaren op de renbaan en het coursingveld geniet maar lekker van je pensioen je bent en blijft een toppertje en vooral een hele lieve huishond.

Wij stellen u onze Byou even voor

Dyma van de Waterram

Geb.: 3-3-2008  Roepnaam Byou   Hoogte onder 47 cm.     Ren gewicht 11.5 kg.

Byou is een door ons gefokt Whippet teefje, zij is geboren op 3 Maart 2008 op de stamboom heet zij Dyma van de Waterram. Zij komt uit de combinatie van Homely Luck’s Xantha x Old Road’s Figaro, dit was een mooie en snelle combinatie. Wij wilden al enige tijd graag een zwarte Whippet dus moest het uit deze combinatie gaan gebeuren maar wat er geboren werd was wel zwart en blauw maar het waren reuen ook werd er een teef geboren maar deze was blauw. Dus hadden wij de hoop al opgegeven maar na ruim 3 uur na de bevalling kwam er toch nog een klein zwart teefje dus kreeg zij haar naam Dyma, dit betekend Hier ben ik. Zij doet ook haar naam eer aan want zij is duidelijk aanwezig in huis. Het is een mooie kleine ranke drukke en ondeugende maar toch ook wel lieve Whippet teef. Toen ze 6 maanden oud was zijn wij even naar de renbaan gegaan om te kijken of ze achter het kunsthaas aan wilde en dat ging zeer goed.

Byou heeft op 15 Augustus 2009 haar startlicentie behaald.

Zij heeft in haar Rencarrière 20 wedstrijden gelopen waarvan zij 14 finales heeft behaald

Bedankt Byou voor de mooie jaren op de renbaan en het coursingveld geniet maar lekker van je pensioen je bent en blijft een toppertje en vooral een hele lieve huishond.

Wij stellen u onze Missy even voor

Golden Nugget’s Mrs. Sippi

Geb.: 03-09-2009 Roepnaam Missy is een Langhaar Whippet. Missy komt uit de combinatie van Golden Nugget,s Jolly Jungle x Golden Nugget’s Indianapolis. Omdat onze langhaar Schotse Collie was overleden en wij geen langhaar Schotse Collie meer wilde omdat wij vonden dat het karakter was achteruit gegaan ( gereserveerdheid in onzekerheid ) maar toch iets met lange haren wilde, zijn we op zoek gegaan op het internet en daar kwamen we de Langhaar Whippet tegen en omdat wij het karakter van de Whippet al kende, omdat wij zelf Whippets fokte, hadden we besloten wat info te zoeken op het net en waren we er van overtuigd het moest een Langhaar worden. En op het net vonden wij een fokker die op dat moment nog een teefje van 5 mnd had zitten voor de verkoop ze zat alleen wel wat ver weg in Duitsland vlakbij de grens met Polen. Maar goede vriend Marc bood aan om met Bea haar te gaan ophalen. Missy is een hele fijne en makkelijke Langhaar Whippet en het was dus een goede keuze om haar te halen. Missy je bent super hondje.